U bent hier:

HBO Opleidingen

Naast het volgen van een academische opleiding tot Criminoloog zijn er ook een aantal mogelijkheden om via het Hoger Beroeps Onderwijs (HBO) meer kennis over de criminologie te vergaren. Er zijn een aantal cursussen voor zelf lerend onderwijs te vinden op het internet, waarbij je thuis kan studeren en je eigen studietempo kan bepalen. Denk daarbij aan aanbieders zoals de LOI, NTI, NCOI ROC en Scheidegger. Een volledige bachelor Criminologie zoals een aantal Universiteiten deze aanbieden is op HBO niveau niet mogelijk, maar een kortere module of cursus in de criminologie is echter wel een optie.

Wanneer er op het internet een HBO opleiding criminologie wordt aangeboden wil dat niet zeggen dat je dan een volledige HBO (bachelor) diploma in de criminologie behalen kan, maar dat het niveau van deze cursus op HBO niveau is. Een HBO bachelor programma bestaat namelijk uit meerdere modules, waarbij de module criminologie een van de te behalen onderdelen kan zijn of dat er vrijstelling aangevraagd kan worden bij het behalen van een module criminologie. Een voorbeeld van bachelor opleidingen waarbij een dergelijke module vrijstelling kan opleveren zijn HBO-bachelor Rechten, HBO-bachelor Security Management of een HBO-bachelor Integrale veiligheid.

Hét grote voordeel is dat een aantal aanbieders géén vooropleiding vereisten zodat iedereen de mogelijkheid heeft kennis te maken met het interessante vakgebied: Criminologie.

Kijk voor meer informatie op de websites van ROCNTILOI en NCOI