U bent hier:

Wat is het CNN?

Het CNN staat voor het Criminologisch Netwerk Nederland.

Het CNN is een landelijk netwerk voor Criminologen. Het netwerk is begin 2015 opgericht met als doel om bachelorstudenten, masterstudenten en alumni Criminologie samen te brengen en hen te ondersteunen en te faciliteren bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door mensen met een uiteenlopende ervaring, visie en kennis op het gebied van Criminologie bij elkaar te brengen, kan iedereen iets van elkaar leren.

Het Criminologisch Netwerk Nederland biedt haar leden de mogelijkheid om op verschillende manieren met elkaar in contact te komen. Het CNN heeft niet alleen een uitgebreid ledengedeelte, het netwerk verzorgt ook evenementen en netwerkborrels met gastsprekers waarbij leden elkaar beter kunnen leren kennen. Tevens kunnen leden met elkaar in contact komen via de speciaal ontwikkelde groepen of door elkaar privéberichten te sturen. Voor leden is er informatie te vinden over de opleiding criminologie en over de mogelijkheden en kansen van criminologen op de arbeidsmarkt. Uiteraard publiceert het CNN regelmatig nieuwsberichten en artikelen zodat haar leden up to date zijn voor wat betreft de ontwikkelingen op hun vakgebied.

Het CNN streeft naar een evenredige verdeling van het aantal studenten, werkzoekenden en (jong) professionals. Deze keuze is gebaseerd op het idee dat de leden van het CNN door hun diverse achtergrond het meest aan elkaar hebben. Dit is de kracht van het netwerk.